Bel me terug
Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Industriële processen verduurzamen en efficiënter maken


We hebben veel ervaring bij het verduurzamen en optimaliseren van industriële processen.
Wij zoeken uit welke mogelijkheden er zijn om restwarmte uit processen optimaal te benutten. Dit kan zorgen voor twee resultaten.

  • restwarmte kan direct worden teruggeleid naar hetzelfde proces.
  • restwarmte kan ingezet worden voor andere processen of gebouwinstallaties. 

In beide gevallen is er sprake van vermindering in energieverbruik en een efficiëntere productie.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

 

Vraag offerte aan

Industriële koudebrugberekening

Een koudebrug is een deel van een gebouw (een gevel, dak of vloer), waar de isolatielaag doorbroken is, of waar om een andere reden de thermische weerstand lager is dan de rest van de constructie.

Korter gezegd is het een gat in de isolatielaag van een gebouw, waardoor het energieverbruik omhoog gaat. Ook vergroot het gat de kans op condensatie/schimmelvorming. Bij fabriekshallen kan condensatie invloed hebben op het (productie)proces, een probleem dat zo snel mogelijk verholpen moet worden.

Met onze 2D-koudebrugberekeningssoftware kunnen wij op basis van een bouwkundig detail inzichtelijk maken of er ongunstige koudebruggen zijn. Wij kunnen dan een advies geven met welke maatregelen deze verbeterd kunnen worden.

 

Contact opnemen    Vraag offerte aan

Industriële gebouwen duurzaam bouwen

Naast energie besparen tijdens industriële processen, kan er in sommige situaties bespaard worden op energiezuinige maatregelen, zonder dat het ten koste gaat van het energiegebruik. Dubbel winst!

Hoe werkt het? Dit kan bijvoorbeeld bij het toepassen van vloerisolatie. Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) omvat voorschriften voor vloerisolatie (bij verwarmde ruimten). Om aan die voorschriften te voldoen mag er gebruik gemaakt worden van gelijkwaardige oplossingen mits aangetoond kan worden hoe aan de eisen wordt voldaan.

Bij het voorbeeld van vloerisolatie gaan we op zoek naar hoeveel vloerisolatiemateriaal er nodig is om aan de eis te voldoen. Dit geldt alleen voor vloeren die rechtstreeks op de bodem gelegd worden. Met de isolatiewaarde van de bodem (bepaald via door derden verricht geotechnisch onderzoek, alsmede de grondsamenstellingskaart) berekenen wij de isolerende werking van de ondergelegen grond. Ook wordt hierbij rekening gehouden met het randeffect van het gebouw. Er wordt in ieder geval aan de rand van het gebouw een strook isolatie toegepast.

Om de gelijkwaardigheid aan te tonen maken we 2 warmteverliesberekeningen; 1 met vloerisolatie van het gehele gebouw en 1 met gedeeltelijke vloerisolatie, daarbij rekening houdend met de grondsamenstelling.

 

Contact opnemen    Vraag offerte aan

Meer weten over wat wij doen?

Bekijk dan onze projecten

Stel uw vraag

Offerte aanvraag energieomlaag.nl

Versturen